Monday 27 June 2011

Περισσότερο κι από τα Χρήματά σας Θέλουν την Ενέργειά σας

Από τον Σουάμι Σεβαράτνα


Η Σκοτεινή Εξουσία
Το ότι η Σκοτεινή Εξουσία θέλει από σας πιο πολύ την ενέργεια σας παρά τα χρήματά σας είναι ένα συμπέρασμα στο οποίο έφτασα πριν 5-6 χρόνια. Στην αρχή απλώς το υποψιαζόμουν. Μετά βεβαιώθηκα. Πολύ προ-χωρημένο εκ μέρους τους. Πού να το φανταστείς;


Ερώτηση: Τι είναι τα χρήματα;


Απάντηση: Μέσον.


Ελπίζω να συμφωνείτε. Σήμερα όμως πολλοί βλέπουν το χρήμα ως σκοπό. Εκεί αρχίζει το «στράβωμα» της υπόθεσης και μπαίνουμε σε μεγάλους μπελάδες. Δεν θα διαλέξω ένα αυτοκίνητο για να κάνει τη δουλειά μου, αλλά για να μπω στο μάτι του γείτονα…


Η Σκοτεινή Εξουσία ως εξυπνότερη από τη μάζα, χρησιμοποιεί το χρήμα ως αυτό που είναι, δηλαδή ως μέσο. Τι ακριβώς κάνει; Σκεφτείτε το λίγο μόνοι σας (μην τα περιμένετε όλα έτοιμα από μένα).
………………………………………………………………………………………


Το σκεφτήκατε; Τι βρήκατε; Μπράβο σ’αυτούς που το βρήκαν, δεν πειράζει σ’αυτούς που δεν το βρήκαν. Δεν είναι κι από τα ευκολότερα. Μόνοι αυτοί που ετοιμάζονται για διδακτορικό στο θέμα «ΕΝΕΡΓΕΙΑ» έχουν ελπίδες να το βρουν.




Ο καθοριστικός ρόλος της μάζας


Για να μην το κουράζω, η Σκοτεινή Πλευρά κάθεται και καταστρώνει ένα σχέδιο που δημιουργεί οικονομική κρίση σε παγκόσμια κλίμακα. Με τη βοήθεια μισθωμένων μαριονετών (βλ. κυβερνήσεις) το εκτελούν. Η αγορά στερεύει από ρευστό. Μαγαζιά κλείνουν. Πάρα πολλοί δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο ή τη ΔΕΗ. Η αντίδραση της μάζας είναι άκρως προβλέψιμη, γι αυτό άλλωστε έχει την ταμπέλα της μάζας. Η μάζα μόνο αντιδρά, δεν δρα. Ποτέ δεν έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κινείται υπνωτισμένα, κι όταν φάει τη μαχαιριά απλώς αντιδρά με διαμαρτυρίες, γκρίνιες, βελάσματα κλπ.


Θα την πω την «αμαρτία» μου. Όσο αποκρουστική μου είναι η Σκοτεινή Πλευρά, άλλο τόσο απεχθής μου είναι και η σιωπηλή πλειοψηφία. Κανένα από τα δεινά της ανθρωπότητας δεν θα είχε γίνει αν δεν υπήρχε δεδομένη η συναίνεση της μάζας. Τους πολέμους και μόνο αν δείτε, θα καταλήξετε στο ίδιο συμπέρασμα. Ποιος πόλεμος θα μπορούσε να είχε γίνει αν η μάζα ήταν αντίθετη με αυτό, αν αρνιόταν να πολεμήσει; Ακόμα και με όσα έχουν γίνει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, 4 στους 10 Έλληνες θα ψήφιζαν ένα από τα δυο μεγάλα "αμαρτωλά" κόμματα! Τέσσερις στους δέκα επιμένει να κοιμάται, να είναι πρόβατο.


Θα πει κάποιος, καλά εσένα όλοι σου είναι απεχθείς; Όχι βέβαια! Νιώθω μεγάλη συμπάθεια για τη μερίδα των ανθρώπων που έχουν ανεξάρτητη σκέψη, που δεν παραμυθιάζονται από τα κέντρα εξουσίας, που ξέρουν να προστατεύουν την αληθινή περιουσία τους, που είναι η ενέργειά τους, που παραμένουν νηφάλιοι στο γενικό χαμό, που υπηρετούν τις δικές τους επιθυμίες κι όχι τις πλαστές.




Τα Τσάκρας


Αν ανήκετε στο κατώτερο εξελικτικό επίπεδο, όπως αυτό ορίζεται από το 1ο Τσάκρα (Μούλανταρ), θέλετε τα χρήματα για να νιώθετε ασφαλείς. Τα μαζεύετε για μια ώρα ανάγκης. Δεν τα γλεντάτε, δεν δημιουργείτε κάτι με αυτά, δεν τα θέλετε για τίποτα άλλο παρά για ασφάλεια. Η ώρα της ανάγκης σύμφωνα με το Νόμο της Έλξης θα προκύψει κατά τα γεράματα και τα χρήματα που μαζεύατε μια ολόκληρη ζωή θα ξοδευτούν σε διάστημα εβδομάδων ή έστω μηνών σε νοσοκομεία κι επεμβάσεις. Θλιβερή προοπτική…


Αν ανήκετε στο 2ο Τσάκρα (Σουάντισθαν), τα θέλετε για να χαρείτε, για να γλεντήσετε, για να απολαύσετε διάφορα πράγματα (ταξίδια, ξενοδοχεία, γεύματα, ρούχα, αυτοκίνητα, ταχύπλοα, πισίνες κλπ). Δεν τα μαζεύετε. Ό,τι κερδίζετε, πάει για απόλαυση. Οι ιεροφάντες της διαφήμισης το ξέρουν πολύ καλά αυτό, έτσι με εντυπωσιακή συχνότητα στη διαφήμιση εμφανίζεται το ρήμα-κλειδί «απολαύστε».


Αν ανήκετε στο 3ο Τσάκρα (Μάνιπουρ), τα θέλετε για να ασκήσετε εξουσία. Από το 3ο αυτό Τσάκρα λειτουργούν πολύ λιγότερα άτομα σε σχέση με τα δυο προηγούμενα επίπεδα. Στο επίπεδο αυτό, για πρώτη φορά το άτομο μπορεί να πάρει συνειδητά ρίσκο. Το ρίσκο δεν «παίζει» καθόλου στα πρώτα δύο επίπεδα, ειδικά στο πρώτο όπου προκαλεί τρόμο και παράλυση στην ιδέα και μόνο.


Σε μια επιχείρηση το ρίσκο δεν το παίρνουν οι υπάλληλοι αλλά ο επιχειρηματίας. Οι υπάλληλοι θέλουν να παίρνουν απλώς το μισθό τους και δεν έχουν καμιά διάθεση να μοιραστούν το επιχειρηματικό ρίσκο. Αυτομάτως βέβαια χάνουν και το δικαίωμα να παίρνουν μέρος στις αποφάσεις. Το μόνο που κάνουν είναι να διαμαρτύρονται όταν κάποια απόφαση της διοίκησης δεν τους αρέσει. Η διαμαρτυρία δεν είναι δημιουργική ενέργεια, ανήκει στα αρνητικά συναισθήματα που σύμφωνα με το Νόμο της Έλξης παράγει αντίστοιχα αρνητικά αποτελέσματα.


Μετά από αυτή την εκτεταμένη εισαγωγή έρχομαι στο θέμα. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί (όχι εσείς) θα απορήσουν με τη δήλωση του τίτλου. Με ποια έννοια η ενέργειά μου είναι πολυτιμότερη για την Σκοτεινή Εξουσία από τα χρήματά μου;




Τα εκπληκτικά ευρήματα στην πρώην Σοβιετική Ένωση


Τα μάτια μου άνοιξαν οριστικά με τα βιβλία του Ντμίτρι Βεριστσάγκιν («Θωρακίστε την Υγεία σας») και τις έρευνες για την ενέργεια που έγιναν με παραγγελία του Σοβιετικού Στρατού.


Οι επιστήμονες που στρατολογήθηκαν από τη Σοβιετική Ένωση, πρωτοπόρο εδώ και δεκαετίες στην παραψυχολογική έρευνα, βρήκαν ότι η ενέργεια που χάνει κάποιος όταν βιώνει ένα αρνητικό συναίσθημα πάει για να θρέψει τα λεγόμενα Ενεργειακά Παράσιτα, οντότητες της 4ης Διάστασης. Πού να το φανταστεί κανείς...


Οι συνθήκες που δημιουργούν αντιδράσεις φόβου κι ανησυχίας κατασκευάζονται σκόπιμα κι έντεχνα, κι εξαπολύονται στο ανυποψίαστο πλήθος, το οποίο το μόνο που προσπαθεί να προστατεύσει (αν το καταφέρει κι αυτό) είναι τα χρήματά του. Αυτό έχει μάθει ότι είναι το πολυτιμότερο, αυτό περιφρουρεί. Μπορεί μέχρι και να κάνει φόνο γι αυτό. Δεν υποψιάζεται ότι υπάρχει κάτι πάνω από το χρήμα ως αξία.


Σκεφτείτε απλώς ότι το χρήμα το θέλετε για να νιώσετε καλύτερα. Είτε αυτό το «καλύτερα» σημαίνει ασφάλεια, είτε διασκέδαση, είτε κοινωνική αίγλη κλπ. Αυτό το καλύτερα είναι ο αληθινός στόχος, είτε το επιδιώκει κάποιος συνειδητά είτε ασυνείδητα (το συνηθέστερο). Στη γλώσσα μου το «καλύτερα» μεταφράζεται σε «ανεβασμένη ενεργειακή κατάσταση» όπως αυτή αποτυπώνεται στη διάθεσή σας. Η διάθεσή σας είναι ο καθρέπτης της ενεργειακής σας κατάστασης.




Ο ρόλος της Γιόγκα στο θέμα της ενέργειας


Στη Γιόγκα μαθαίνετε πανίσχυρες τεχνικές ανύψωσης της ενέργειας μέσω της αναπνοής. Χωρίς να περιμένετε να συμβεί κάτι στο εξωτερικό πεδίο. Τεράστιο πλεονέκτημα! Μέσα σε κατάμαυρες συνθήκες, μπορείτε να μένετε ανέγγιχτοι, σταθερά εδραιωμένοι στην ευδαιμονία ή έστω σε κάποιο προ-στάδιό της. Ονειρικό…


Ακόμα κι αν η Γιόγκα δεν περιλάμβανε τίποτα άλλο, για μένα θα είχε την ίδια αξία. Άλλωστε, χρησιμοποιώντας μόνο μια αναπνευστική τεχνική έφτασα πριν 42 χρόνια στην ευδαιμονία. Στη διαδρομή την έχασα, ειδικά στα μαύρα χρόνια της μοναστικής περιόδου μου στο Άσραμ, μετα την ξαναβρήκα, την ξαναέχασα και σήμερα πια μπορώ να την δημιουργώ μέσα σε δευτερόλεπτα με εργαλείο πάντα την αναπνοή, αυτή τη μαγική λειτουργία του ανθρώπου.




Συμπέρασμα


Οι συνθήκες σήμερα, όχι μόνο στην ταλαίπωρη χώρα μας, αλλα παγκοσμίως, είναι εξαιρετικά δύσκολες. Όσοι από σας διαβάζετε τακτικά τα άρθρα σ’αυτό το blogspot και κυρίως στο αδελφάκι του (www.swamisevaratna.blogspot.com) θα ξέρετε ότι όλα αυτά τελειώνουν. Όχι ως δια μαγείας, αλλά με τη δική σας συμμετοχή. Με την φωτεινή ενέργειά σας. Αυτή που θα χρειαστεί να περισώσετε βγαίνοντας από το τέλμα του φόβου και της ανησυχίας. Διατηρείστε την ηρεμία σας με απλές αλλά πανίσχυρες τεχνικές αναπνοής της Γιόγκα.




Σουάμι Σεβαράτνα
Yogaspirit, Λαοδίκης 34, Τηλ.: 210 - 96 81 793

1 comment: