Thursday 14 April 2011

Γιογκικη Θεραπεια Καρκινου

Απο τον Σουαμι Σεβαρατνα


Η γιογκικη θεραπεια του καρκινου, οπως και καθε αλλης ασθενειας ή παθησης, βασιζεται στον Θεραπευτικο Οραματισμο (βλ. αντιστοιχο αρθρο μου, Μαρτιος 2011) ο οποιος στον πυρηνα του εχει τη δημιουργικη εικονοπλασια. Η φαντασια ειναι το πολυτιμοτερο κομματι του ανθρωπινου νου. Τι κριμα που οι περισσοτεροι ανθρωποι την αφηνουν ανεκμεταλλευτη ή τη χρησιμοποιουν περιστασιακα κι οχι συστηματικα. Η φαντασια εχει αποκλειστικα να κανει με τη δημιουργια εικονων, τις οποιες βαζοντας τις σε μια ακολουθια δημιουργειτε ενα νοητικο φιλμ. Αυτο ειναι κατι που το κανουμε ολοι μας με ευκολια απο παιδια.


Εμπνευσμενος απο το σημαντικο βιβλιο του Gerald Epstein "Θεραπευτικος Οραματισμος", επινοησα μια δικη μου εκδοχη Θεραπευτικου Οραματισμου για τον Καρκινο. Με καταλληλη προσαρμογη μπορειτε να τη χρησιμοποιησετε και για οποιαδηποτε αλλη ασθενεια. Ακολουθειστε τις οδηγιες:
  • Δωστε στον εαυτο σας τον απαραιτητο χρονο για να χαλαρωσετε ικανοποιητικα σε σωματικο επιπεδο. Συνηθως 5 με 10 λεπτα της ωρας ειναι αρκετα, αν και τα ατομα που ασχολουνται ενεργα με τη Γιογκα εχουν ενα πλεονεκτημα, καθως μαθαινουν πως να χαλαρωνουν γρηγορα κι ευκολα με τη βοηθεια της περιφημης τεχνικης της Γιογκα Νιντρα. Η χαλαρωση του φυσικου σωματος ανοιγει το δρομο και στη νοητικη και συναισθηματικη χαλαρωση.
  • Φανταστειτε οτι εχετε στη διαθεση σας μια μικροσκοπικη συσκευη απο αιθερικο υλικο. Αυτη η συσκευη ειναι αρκετα μικρη ωστε να μπορει με ανεση να κυκλοφορει μεσα στα αιμοφορα αγγεια του σωματος. Περιεργαστειτε την εικονα της. Εχει στο μπροστινο μερος ενα στομιο ή ακροφυσιο που μοιαζει με εκεινο μιας ηλεκτρικης σκουπας. Πισω απο αυτο το στομιο υπαρχει ενας ηλεκτρονικος επεξεργαστης που εχει εγκατεστημενα στη μνημη του καποια προγραμματα τεχνητης νοημοσυνης που ειναι σε θεση, οταν η συσκευη ειναι σε λειτουργια, να εντοπισουν τα καρκινικα κυτταρα καθε ειδους και ειτε να τα μετατρεψουν σε φυσιολογικα ειτε (αν προτιματε) να τα "καταπιουν". Προσωπκα προτιμω το δευτερο. Στο πισω μερος υπαρχει μια διαφανη σακκουλα στην οποια καταληγουν τα εξουδετερωμενα καρκινικα κυτταρα που μαζευονται.
  • Βαλτε τη συσκευη σε λειτουργια και τοποθετειστε την μπροστα σ'ενα απο τα ανοιγματα του σωματος (π.χ. τη μυτη ή το στομα) κι αφηστε την να εισελθει στο σωμα σας. Οπως ανεφερα πιο πανω η συσκευη ειναι μικροσκοπικη κι ετσι μπορει με ευκολια να κυκλοφορησει μεσα στα αγγεια του σωματος φτανοντας στο οργανο που εχει το προβλημα. Το καταφερνει με το προηγμενο "software" που ειναι εγκατεστημενο στη "μητρικη πλακετα" του "επεξεργαστη". Αφου γινει ο εντοπισμος του οργανου, αρχιζει με ταχυτητα κι αποτελεσματικοτητα να καταπινει τα καρκινικα κυταρα που καταληγουν στη σακκουλα στο πισω μερος της συσκευης. Δημιουργειστε τις δικες σας εικονες για ολα αυτα. Οσο πιο καθαρες ειναι αυτες οι εικονες τοσο πιο ισχυρα και γρηγορα αποτελεσματα θα εχετε.
  • Οταν εχει μαζευτει αρκετο υλικο στη σακκουλα, αδειαστε την σ'ενα λευκου χρωματος νεροχυτη και παρατηρειστε το χρωμα που εχει αυτο το υλικο. Συνηθως ειναι μαυρο κι εχει τη μορφη σκονης ή ρινισματων μικρου μεγεθους (προκειται για τα καρκινικα κυτταρα που εχουν εξοντωθει). Μετα, ανοιξτε τη βρυση και δειτε ολο αυτο το υλικο να εξαφανιζεται με τη βοηθεια του νερου στο βαθος της οπης του νεροχυτη.
  • Αφηστε τα συναισθηματα που αυτες οι εικονες διεγειρουν να εκδηλωνονται και να εκφραζονται ελευθερα, ιδιαιτερα εκεινο της ευγνωμοσυνης. Το συναισθημα της ευγνωμοσυνης φερνει τα πιο γρηγορα αποτελεσματα, καθως μεσω αυτου δηλωνετε στο συμπαν οτι εχετε ΗΔΗ λαβει το δωρο της θεραπειας.


Η ολη διαδικασια κραταει 3 με 5 λεπτα της ωρας (πλην του χρονου που αφιερωνετε στην αρχικη χαλαρωση). Καντε την 3 φορες την ημερα (πρωι-μεσημερι-βραδυ) για 21 ημερες και μετα καντε μια παυση 7 ημερων. Αυτο συνιστα εναν θεραπευτκο κυκλο 28 ημερων που συμπιπτει με τον κυκλο της Σεληνης. Καντε οσους τετοιους 28ημερους κυκλους χρειαστει.


Tip No 1: Μην απογοητευτειτε αν τα αποτελεσματα δεν ειναι αμεσα. Χρειαζεται χρονος για περασει η επιδραση της τεχνικης απο το νοητικο και συναισθηματικο επιπεδο στο σωματικο αν και σε μερικες περιπτωσεις τα αποτελεσματα ειναι εντυπωσιακα και γρηγορα. Το σωμα χρειαζεται το χρονο του για να ανταποκριθει. Οι αποφασιστικοι παραγοντες που επιδρουν στο ποσο γρηγορα θα εχετε αποτελεσματα ειναι: ο βαθμος χαλαρωσης, η καθαροτητα του οραματισμου και το συναισθημα της ευγνωμοσυνης.


Tip No 2: Μην απογοητευτειτε επισης αν οι εικονες σας δεν εχουν καθαροτητα κι ευκρινεια στην αρχη. Αυτο ειναι φυσιολογικο κι ευθεως αναλογο με το βαθμο χαλαρωσης που εχετε επιτυχει. Οσο η χαλαρωση βαθαινει τοσο πιο καθαρες θα γινονται οι εικονες. Στο Yogaspirit (Γλυφαδα) μπορειτε να ασκηθειτε σε ολα αυτα με την καθοδηγηση μου.


Σας ευχομαι ολοψυχα καλα αποτελεσματα και μη διστασετε να μου στειλετε email για ερωτησεις, διευκρινισεις, εντυπωσεις και αποτελεσματα που ειχατε με την τεχνικη αυτη.
dimitriosdourvaris@yahoo.com





Σουάμι Σεβαράτνα
Yogaspirit, Λαοδίκης 34, Γλυφάδα, 210 - 96 81 793

No comments:

Post a Comment