Thursday 9 June 2011

Οραματιστείτε ένα Ευχάριστο Μελλοντικό Γεγονός στη Ζωή σας

Από τον Σουάμι Σεβαράτνα


Ψάξτε, ψάξτε, δεν μπορεί, κάτι θα βρείτε. Κάτι που είτε το έχετε ζήσει στο παρελθόν και θέλετε να επαναληφθεί, ή κάτι που δεν το έχετε ζήσει ποτέ και το θέλετε πολύ. Το βρήκατε; Πολύ ωραία. Αν δεν το βρήκατε, τι να σας πω… Αν δεν έχετε τίποτα καλό να περιμένετε στο μέλλον και περιμένετε μόνο τα χειρότερα, έχετε χάσει το παιχνίδι από χέρι. Το σύμπαν θα επαληθεύσει απλώς την απαισιοδοξία σας, για να μην σας βγάλει ψεύτη. Και σεις τότε με ανόητο καμάρι θα πείτε, «εγώ τόλεγα ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά». Συλλυπητήρια. 


Συνεχίζω με όσους έχουν βρει τι ευχάριστο θα ήθελαν να ζήσουν στο μέλλον. Όχι ΟΛΑ όσα θα θέλατε, αλλά ένα από αυτά. Αλλιώς θα μπερδευτείτε με τις προτεραιότητες και τη χρονική διάρκεια της άσκησης. Πάντως, το να έχετε πολλούς στόχους για το μέλλον είναι σημάδι υγείας. Απλώς επεξεργαστείτε τους έναν-έναν. Το σύμπαν δεν έχει καμιά αντίρρηση γι αυτό και δεν πρόκειται να σας πει (όπως μερικοί μπορεί να φαντάζονται) «Άνθρωπε, ζητάς πολλά, κόψε κάτι…». Ο βαθμός δυσκολίας για το σύμπαν είναι ο ίδιος, είτε ζητάτε κάτι μικρό είτε τα πάντα. 


Ναι, μπορείτε να ζητήσετε τα πάντα. Όταν λέω στους μαθητές μου να φανταστούν ένα πανίσχυρο Τζίνι μπροστά τους έτοιμο να πραγματοποιήσει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ επιθυμία τους, πάντα με εκπλήσσουν με το πόσο λίγα ζητούν. Π.χ. «να βρει ο γιός μου μια καλή δουλειά», ή «να παντρευτεί ή κόρη μου», ή «να πάρω μια καλή αύξηση στο μισθό μου». Σαν να θεωρούν αγένεια ή ανεπίτρεπτο ή ότι δεν αξίζουν κάτι μεγάλο. Απόλυτα καθοριστικό για το μέλλον ενός ανθρώπου αυτό που μόλις ανέφερα. Πώς σας φαίνεται να ζητήσετε «παντοδυναμία»; Μήπως έχω τρελλαθεί, μήπως έχω σαλτάρει; Όχι βέβαια.


Ο Θεός δεν είναι ζηλόφθονος όπως πάρα πολλοί άνθρωποι. Δεν φοβάται μη γίνετε κι εσείς παντοδύναμοι όπως εκείνος. Ισα-ισα που το επιδιώκει, το θέλει περισσότερο κι από σας. Σαν να θέλει παρέα σ’αυτό το πόστο της απόλυτης εξουσίας. Τα παραδείγματα ανθρώπινης άσκησης εξουσίας είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους βουτηγμένα στην ιδιοτέλεια. Με ελάχιστες εξαιρέσεις. Στο πνευματικό επίπεδο όμως η εξουσία έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Αυτή η εξουσία έχει ως μόνο μέλλημα την υπηρεσία προς τους άλλους κι όχι την αφαίμαξη ή τη θυματοποίησή τους. 


Τώρα, θα πει κάποιος, «Ωραία, το οραματίστηκα αυτό το ευχάριστο μελλοντικό γεγονός. Και τι μ’αυτό;» Ε, λοιπόν, αυτό που γίνεται είναι ότι δημιουργείτε ένα μαγνητικό πεδίο σε σχέση μ’αυτό το γεγονός. Φροντίστε να το εμπλουτίσετε με λεπτομέρειες ώστε να γίνει ακατανίκητα ελκυστικό. Με την επανάληψη αυτό δυναμώνει κι όταν φτάσει σ’ένα οριακό σημείο ωρίμανσης, αυτό πραγματοποιείται. Τόσο απλά. Καθαρά μαθηματικά. Πρόκειται για τον Περίφημο Νόμο της Έλξης αν τον έχετε ακουστά. 


Αυτά για σήμερα. Εύχομαι καλά αποτελέσματα. 


Υ.Γ.: Γράψτε και κανένα σχόλιο…




Σουάμι Σεβαράτνα
Yogaspirit, Λαοδίκης 34, Τηλ.: 210 - 96 81 793

No comments:

Post a Comment