Monday 29 August 2011

Τα Καλύτερα Έρχονται – Ετοιμαστείτε να τα Υποδεχτείτε

Από τον Σουάμι Σεβαράτνα




Είμαι σίγουρος ότι τη φράση «τα καλύτερα έρχονται» την έχετε ξανακούσει. Όχι βέβαια σε βαθμό καθημερινής επανάληψης, αλλά την έχετε ξανακούσει έστω μερικές φορές. Είναι ώρα λοιπόν, να την αναλύσουμε. Πού στηρίζεται εκείνος που την εκστομίζει; Είναι προφήτης μήπως ή οραματιστής;


Ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι σ’αυτό το παιχνίδι που οι αδελφοί μας Πλειάδιοι ονομάζουν «Αρένα του Παιχνιδιού της Ελεύθερης Βούλησης». Ανώτερα Όντα απίστευτης φωτεινότητας μας συμπαραστέκονται με αγάπη χιλιετηρίδες τώρα, με τον χαρακτηριστικό αθόρυβο τρόπο τους, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να ζητούν ανταπόδοση. Αυτό άλλωστε είναι το νόημα της αληθινής αγάπης. Να μη ζητάς ανταπόδοση.


Ένας από τους τρόπους που μας βοηθούν, αθόρυβα πάντα, είναι η μετάδοση ζωτικής σημασίας πληροφοριών μέσω ανθρώπινων καναλιών. Παλιά τους λέγαμε ‘μέντιουμ’. Σήμερα τους λέμε κανάλια. Στο Ιντερνέτ μπορείτε να βρείτε πολλά τέτοια. Οι σκεπτικιστές εδώ εξανίστανται υψώνοντας ένα τοίχος δυσπιστίας. Δεν τους κατακρίνω. Πιθανότατα έχουν υποστεί ζημιές στο πρόσφατο ή μακρυνό παρελθόν από σκόπιμη παραπλάνηση που στηρίχτηκε στην αφέλεια του θύματος. Η σωστή στάση δεν είναι ούτε του εύπιστου ούτε του δύσπιστου. Και οι δύο αυτοί εκτίθενται σε κινδύνους.


Ο μεν εύπιστος θα πληρώσει, συχνά πολύ ακριβά, το γεγονός ότι πίστεψε σε ισχυρισμούς ή δοξασίες ή προπαγάνδες, που δεν είναι θεμελιωμένα στην προσωπική εμπειρία του αποδέκτη, αλλά είναι προς το συμφέρον του δράστη. Παράδειγμα: Κάποιος σας υπόσχεται ότι αν του δώσετε αυτά κι αυτά θα παντρευτεί την κόρη σας. Τον πιστεύετε, του τα δίνετε και την επόμενη είναι άφαντος. Η κλασσική περίπτωση του προικοθήρα, ο οποίος έχει ανάγει σε τέχνη το όλο εγχείρημα του να πείσει το υποψήφιο θύμα ότι αντιπροσωπεύει ένα «λαχείο» για την κόρη σας. Το θύμα αισθάνεται πολύ τυχερός που βρήκε στο δρόμο του ένα τέτοιο λαμπρό παλληκάρι για την κόρη του. Μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται στο νου αυτού του ανθρώπου μετά από μια τέτοια εμπειρία; Πολύ πιθανόν να πάει στο άλλο άκρο του φάσματος και να γίνει δύσπιστος. Όχι όμως απαραίτητα. Ϊσως χρειαστεί μια σειρά από τέτοιες εξαπατήσεις μέχρι να αλλάξει νοοτροπία. Πάμε τώρα στο άλλο άκρο, τον δύσπιστο, τον σκεπτικιστή. Έχω ξαναγράψει γι αυτό το θέμα (5 Αυγούστου 2011 «Μύνημα στους Σκεπτικιστές»). Ξαναγράφω, γιατί δεν θεωρώ ότι το εξάντλησα. 


Ο σκεπτικιστής λοιπόν, αντίθετα με τον εύπιστο που πιστεύει τους πάντες, δεν πιστεύει κανέναν. Χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση, μόνο με διαίσθηση, καταλαβαίνει κανείς το άτοπο και των δυο αυτών νοοτροπιών. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει κανένα φίλτρο οποιασδήποτε μορφής. Έτσι, ο σκεπτικιστής μπορεί άνετα να απορρίψει κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει τον ίδιο και τη ζωή του, με το σκεπτικό «και πού ξέρω εγώ ότι…».


Το λάθος που κάνει είναι χρησιμοποιεί το νου του κι όχι την καρδιά του. Και μάλιστα έναν νου που είναι προγραμματισμένος στη συχνότητα της αμφιβολίας. Το φίλτρο της καρδιάς είναι το κατάλληλο. Ναι, αυτό με τα μυστήρια κριτήρια. Αυτό που η σύχρονη δυτική κουλτούρα συστηματικά περιφρονεί. Δεν θα βρείτε πουθενά στη διδακτέα ύλη του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Πανεπιστημίου κάτι που να ευνοεί την ανάπτυξη της διαίσθησης. Όπως έχω ξαναγράψει, δεν θα πρέπει να συγχέετε τη διαίσθηση με το ένστικτο. Η διαίσθηση είναι πολύ υψηλή κατάσταση, ενώ το ένστικτο (που είναι όντως πολύτιμο) το έχουμε κοινό με τα ζώα.

Πώς δουλεύει αυτό το φίλτρο της καρδιάς, ή αν προτιμάτε, η διαίσθηση; Κατ’αρχήν, λειτουργεί ακαριαία. Πριν προλάβει ο νους να αναλύσει την κατάσταση με τα ορθολογικά του κριτήρια (αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου), σας δίνει αυτό που χρειάζεται να ξέρετε άμεσα. Π.χ., αυτός ο άνθρωπος είναι πονηρός, πρόσεχέ τον. Δεν θα σας δώσει όμως και τα ερμηνευτικά σχόλια. Πώς δηλαδή έφτασε σ’αυτό το συμπέρασμα, σε ποια τεκμήρια στηρίχτηκε. Αυτά ανήκουν στην περιοχή του ορθολογικού νου.


Ο νους μπορεί να φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα μετά από εξαντλητική ανάλυση και πολλή τεκμηρίωση, μέσα από μια χαρακτηριστικά αργή διαδικασία. Στο διάστημα αυτό όμως ο εχθρός έχει το χρόνο να κάνει παιχνίδι και να σας βλάψει. Έτσι έχουμε το γνωστό παράδειγμα όπου δυο άνθρωποι που συνδέθηκαν με τα δεσμά του γάμου να διαπιστώνουν μετά από επτάμισι (συνήθως) χρόνια ότι δεν ταιριάζουν και να χωρίζουν. Διαπιστώνουν δηλαδή, περνώντας «δια πυρός και σιδήρου» και πλήθος τεκμηρίων ότι αυτός ο άνθρωπος δεν τους ταιριάζει, κάτι που η διαίσθησή τους πιθανόν να τους το είχε ψιθυρίσει (ποτέ δεν το φωνάζει) από την αρχή.


Σημειώστε ότι αυτή η ιδιαίτερα πολύτιμη ικανότητα της διαίσθησης είναι εξαιρετικά ενεργοποιημένη στα παιδιά μέχρι την ηλικία των 7-8 ετών. Αν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό, η απάντηση είναι ότι η φύση φροντίζει να τα εξοπλίσει με αυτή την ιδιότητα, καθώς σωματικά είναι ανίσχυρα ακόμη να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Εκτός από τα παιδιά, οι γυναίκες επίσης έχουν αναπτυγμένη τη διαίσθηση σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους άνδρες. Το γιατί αφήνω να το βρείτε μόνοι σας (μην τα περιμένετε όλα έτοιμα) και να γράψετε στο τέλος του άρθρου τι βρήκατε.


Αφήνω στην άκρη τώρα τους εύπιστους και τους σκεπτικιστές και πάω στον τίτλο του άρθρου (τα καλύτερα έρχονται). Για ποια καλύτερα μιλάμε; Σε όλα τα επίπεδα…


Τα καλύτερα που έρχονται έχουν κατ’αρχήν να κάνουν με την απομάκρυνση από την εξουσία των Σκοτεινών εκείνων Όντων (δεν μπορώ να τα αποκαλέσω ανθρώπους) που έχουν αιματοκυλίσει, υποδουλώσει κι εκμεταλλευτεί την ανθρωπότητα για 13.000 χρόνια με σκοπό την αρπαγή εκείνου του στοιχείου που για κάθε άνθρωπο είναι η αληθινή του περιουσία, την ΕΝΕΡΓΕΙΑ του. Πιο πάνω κι από τα οικόπεδα, τα διαμερίσματα, τις βίλες, τις πισίνες τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα σκάφη και τις καταθέσεις στην τράπεζα, υπάρχει η ενέργειά σας.


Η ενεργειακή σας κατάσταση αποτυπώνεται πιστά κάθε στιγμή στη διάθεσή σας. Αν αισθάνεστε κάποια στιγμή πεσμένοι (δηλαδή συνεχώς) αυτό σημαίνει ότι για κάποιο λόγο, μετά από κάτι που έγινε, επιτρέψατε στη διάθεσή σας να πέσει. Αυτό γίνεται συνήθως μέσω φόβου κι ανησυχίας. Η Σκοτεινή Πλευρά ξέρει πολύ καλά να το πετυχαίνει αυτό, πολύ έντεχνα, στήνοντας σενάρια που καταλήγουν να παράγουν αυτή την αντίδραση φόβου στον ανυποψίαστο μέσο άνθρωπο, του οποίου οι αντιδράσεις είναι προβλέψιμες. Από αυτό τον φόβο προκύπτει απώλεια ενέργειας, η οποία ενέργεια πάει για την …διατροφή αυτών των θηρίων, ή όπως τα αποκαλεί ο σπουδαίος Ρώσος ερευνητής Dmitri Verischagin, τα ενεργειακά παράσιτα, όντα που ανήκουν στην 4η Διάσταση (αναζητείστε τα βιβλία του στα Ελληνικά, με τίτλο «Θωρακίστε την Υγεία σας»).

Αυτή λοιπόν η Σκοτεινή Πλευρά που έχει διαπράξει απίστευτες θηριωδίες στο ανθρώπινο γένος είναι ώρα να φεύγει. Οι μέρες της είναι μετρημένες και το ξέρει. Βρίσκεται στη φάση του επιθανάτιου ρόγχου. Αυτά είναι τα μεγάλα νέα που έρχονται από τη Γαλαξιακή Ομοσπονδία του Φωτός. Από οντότητες όπως ο αγαπημένος μου SaLuSa από τον αστερισμό του Σείριου. Mέσα από το ανθρώπινο κανάλι του Mike Quincey εδώ και χρόνια παίρνουμε απίστευτης σπουδαιότητας πληροφορίες για τι γίνεται πάνω στη Γη καθώς και τι έρχεται. Πληροφορίες που δεν θα πάρουμε από τα ΜΜΕ, καθώς αυτά ελέγχονται πλήρως από τη Σκοτεινή Πλευρά. Ευτυχώς όχι για πολύ ακόμη.


Απλώς φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και χρέη, ασθένειες, πολέμους, ακόμη και γηρατειά. Χωρίς σύνορα, χωρίς στρατούς, χωρίς εφορίες, χωρίς φυλακές, χωρίς θρησκείες (γειά σου υπέροχε φίλε Τζων Λεννον), χωρίς νοσοκομεία, χωρίς αστυνομίες, χωρίς εγκληματικότητα, χωρίς ηχορύπανση, χωρίς ιδιοτέλειες. Τι ωραία!!!



Με Αγάπη και Φως,









No comments:

Post a Comment